Yogakurser

Välkommen på mina yogakurser

 

Här kan du välja mellan olika former av yoga utifrån just dina behov. Jag erbjuder allt från vilande positioner, medvetna andetag till mjukhet och dynamiska flöden.

Yin Yoga

 

Hit kommer du för att vara i stillhet. Vi vänder uppmärksamheten inåt och skapar utrymme i tiden för att verkligen kunna landa i sig själv.

 

Vi utför relativt enkla och mjuka positioner som alla är sittandes och liggandes. Positionerna hålls under 3-5 minuter. Här vilar vi i lugn och stillhet och kommer tillbaks till medveten närvaro i kropp och sinne.

 

Du kommer uppmuntras till att slappna av så mycket som möjligt i positionerna. Som hjälpmedel använder vi bolster och block för att bygga upp positionen så bekvämt som möjligt. Yin yogan upplevs ofta som en oerhört skön form av yoga, men kan också upplevas plågsam. Vi kan komma i kontakt med obekväma kroppsliga förnimmelser som vi behöver stanna med i några minuter. Vi kan då komma tillbaks till medveten närvaro och försöka omfamna den känslan med acceptans.

 

Vi fokuserar försiktigt på kroppens inre strukturer som skelett, leder och inre organ. Det medför en ökad rörlighet och bidrar till ett friare energiflöde i kroppen. Kroppen får en chans att stärka sin egna förmåga till återhämtning. 

Slow Flow Yoga

 

Är du en person som behöver rörelse för att finna in till ditt lugn? Någon som njuter av känslan av att använda sin kropp för att känna sin kraft?

 

Här utgår vi från kreativa och härligt dynamiska flöden. Flödena sker i ett långsamt och mjukt tempo. Vi rör oss tillsammans med andetaget. Rörelse och andetag vävs samman som en förlängning av varandra. Det mjuka flödet tar dig in i ökad närvaro med kropp och sinne. Detta ökar medvetenheten om det egna andetagets kvalitet.

 

Vi börjar lugnt liggandes eller sittandes. Sedan bygger vi mjukt upp mot en lite mer fysiskt aktiv sekvens. Här kan du förvänta dig några mer utmanande positioner. Fokus ligger på att flöda med andetaget och själva upplevelsen i stunden är viktigare än prestationen. Vi avslutar med sittandes och liggandes positioner och slutligen med en längre vila.

 

Detta är en skön form av yoga där du använder kroppens rörelse och andetaget för att uppnå ökad kroppskännedom och ökad sinnesnärvaro.

Hatha Vinyasa Yoga

 

För dig som njuter av känslan av att aktivt arbeta med din fysiska kropp. Genom dynamiska flödande sekvenser landar vi i närvaro med kropp och sinne. I rytm med andetaget rör vi oss genom kroppens olika riktningar. Vi låter rörelse och andning mötas i ett förenat varande för att nå djupare in i oss själva.

 

Till inspirerande musik flödar vi från solhälsningen till de sköna och kraftfulla dynamiska sekvenserna. Vi stannar även statiskt upp i positionera för att mjukt landa och utforska positionens kvaliteter. Här instrueras du igenom positionen utifrån anatomisk linjering. Instruktionerna hjälper dig lära känna din kropps mönster, samt ger ökad kroppsmedvetenhet. Att fokusera på positionering hjälper också sinnet att stilla sig för ökad närvaro.

 

Klassen börjar stilla med att landa i andetaget och tar dig sedan från mjuka positioner till de mer dynamiskt lekfulla och utmanande positionerna. Vi avrundar med lugna sittande positioner och en skön avslappning.

Schema Sommaren 2019

 

Tisdagar 18.00-19.00 Yin Yoga/Slow Flow

Torsdagar 18.00-19.00 Hatha Vinyasa/Yin

Jag erbjuder även privatlektioner för dig som känner att du vill få personlig vägledning. Du kanske behöver verktyg för att prestera bättre inom din idrottsgren eller verktyg för att bättre samla fokus inför en föreläsning. Kontakta mig via mail eller telefon så finner vi en lösning tillsammans som passar för just dig.

Alla mina yogakurser hålls på HoliBeYoga. Endast fem minuters promenad från tågstationen ligger Villa Ekeliden. Där ligger yogasalen på andra våningen med vacker utsikt mot Tjurasjö.

 

Just nu har vi ett förmånligt sommarkort som du köper via HoliBeYoga. Du bokar sedan klasserna genom bokningssystemet. Det går också bra att boka med sitt klippkort eller drop in. När vädret tillåter yogar vi utomhus.

 

Är du osäker på vilken yogaform som passar dig kan du kontakta mig för vägledning. Sommarschemat är också ett ypperligt tillfälle att prova på de olika stilarna för att hitta rätt.

Ehlin Mellegård

NORDANDA

Yoga i Höör

 

ehlin@nordandayoga.se

076-7 099 129

Copyright @ All Rights Reserved