Yogakurser

Välkommen till en yogakurs för dig

 

Vad är din längtan just nu? Att komma ner i varv, fylla på med ny energi eller få utlopp för ditt behov av rörelse? Ta en stund och känn in vad du behöver i livet för ett ökad välbefinnande. Utforska vad de olika klasserna har att erbjuda och se vad som stämmer överens med dina behov.

Yin Återhämtning

 

Längtar du efter stillhet, vila och återhämtning? Efter en paus i vardagen för att bara få landa i dig själv?


Hit kommer du för att rå om dig själv. Du kommer uppmuntras till att slappna av så mycket som möjligt och göra det skönt för dig i positionerna. Som hjälpmedel använder vi bolster och block för att stötta upp kroppen och skapa en känsla av viktlöshet. Ett tillstånd där kroppen kan landa.


Vi vänder uppmärksamheten inåt och låter allt få vara precis som det är. Med hjälp av andetaget skapar vi utrymme i tiden för ökad närvaro. Fokus ligger på den meditativa aspekten inom yoga. Du kommer guidas till att återkomma till medveten närvaro i kropp och sinne. Det vi i ofta hör benämnas som mindfulness. Du kommer lugnt och tryggt vaggas in i ett varande med dig själv.


I positionerna stannar vi sedan från 10-30 min. Då ger vi kroppen en chans att stärka sin egna förmåga till återhämtning. Här behövs ingen prestation. Du får istället lov att vila till lugn och behaglig bakgrundsmusik och till dina egna andetag.

Hatha Flow Yoga

 

För dig som uppskattar en fysiskt utmanande praktik i ett mjukt och skönt tempo. Här utgår vi från kreativa och härligt dynamiska flöden varvat med statiska positioner.


Vi rör oss tillsammans med andetaget. Rörelse och andetag vävs samman som en förlängning av varandra. Det mjuka flödet tar dig in i ökad närvaro med kropp och sinne. På så vis skapar du ökad medvetenhet om ditt andetags kvalitet. Andetaget är din återkommande vägvisare in i alla positioner.


Vi börjar lugnt liggandes eller sittandes. Sedan bygger vi mjukt upp mot en lite mer fysiskt aktiv sekvens. Här kan du förvänta dig några mer utmanande positioner. Fokus ligger på att flöda med andetaget och själva upplevelsen i stunden är viktigare än prestationen. Vi avslutar med sittandes och liggandes positioner och slutligen med en längre vila.


Detta är en skön form av yoga där du använder kroppens rörelse och andetaget för att uppnå ökad kroppskännedom och ökad sinnesnärvaro. Den passar dig som vill ha lite lagom fysisk utmaning på mattan.

Alla mina yogakurser hålls på HoliBeYoga. Endast fem minuters promenad från tågstationen ligger Villa Ekeliden. Där ligger yogasalen på andra våningen med vacker utsikt mot Tjurasjö.

 

Du kan köpa en hel kurs, klippkort, terminskort eller komma drop in.

Jag erbjuder även privatlektioner för dig som känner att du vill få personlig vägledning. Du kanske behöver verktyg för att prestera bättre inom din idrottsgren eller verktyg för att bättre samla fokus inför en föreläsning. Kontakta mig via mail eller telefon så finner vi en lösning tillsammans som passar för just dig.

Yinyasa

 

För dig som vill frigöra spänningar i kroppen och uppnå en ökad känsla av frihet. Yinyasa är en form av yinyoga där vi rör oss mjukt och inkännande in i positionerna. Med ett nyfiket och utforskande sinne reser du in i dig själva för att se vad som faktiskt försiggår där på insidan av kroppen. Vi håller sedan positionerna mellan 3-5 min.


En del kan uppleva det svårt att direkt gå från rörelse till stillhet. Här tar vi hjälp av subtila flöden för att lättare hitta in i lugnet inom oss själva. Det är en lugn och långsam praktik där du tillåts att stanna upp ett ögonblick med det som är. Vi besöker platser inom oss som vi vanligtvis inte ger någon uppmärksamhet. Där finns möjligheten att skapa en djupare relation till din kropp.


Vi söker efter ett dragläge i positionerna där vi stannar upp och skapar ett utrymme för spänningar att devalvera. Den här praktiken kan därför upplevas mentalt utmanande, då vi aktivt går in och söker upp det som är obekvämt. Frihetskänslan som kan komma som resultat är däremot helt klart värt det.


Den här kombinationen av stillhet och rörelse är ett fantastiskt verktyg. Du kan komma i kontakt med de mer subtila kroppsliga förnimmelserna du annars inte lägger märke till. Det är ett djupgående utforskande av kropp och sinne.

Är du osäker på vilken yogaform som passar dig kan du kontakta mig för vägledning. Sommarschemat är också ett ypperligt tillfälle att prova på de olika stilarna för att hitta rätt.

Hatha Vinyasa Yoga

 

Är du en person som behöver rörelse för att finna in till ditt lugn? Som njuter av känslan av att aktivt arbeta med din fysiska kropp. Genom dynamiska flödande sekvenser landar vi i närvaro med kropp och sinne.


I takt med andetaget kommer du få röra dig igenom kroppens olika riktningar. Vi låter rörelse och andning mötas i ett förenat varande.

Från solhälsningen flödar vi igenom varierande dynamiska sekvenser. Vi stannar även statiskt upp i positionera. Där får du landa för att mjukt utforska positionens kvaliteter.


Du guidas igenom positionen utifrån anatomisk linjering. Dessa instruktioner kan hjälpa dig lära känna din kropps mönster, samt ger en ökad kroppsmedvetenhet. Att fokusera på positionering hjälper också sinnet att komma till ro för ökad närvaro.


Klassen börjar stilla med att landa i andetaget och tar dig sedan från mjuka positioner till de mer dynamiskt lekfulla och utmanande positionerna. Vi avrundar med lugna sittande positioner och en skön avslappning.

Ehlin Mellegård

NORDANDA

Yoga i Höör

 

ehlin@nordandayoga.se

076-7 099 129

Copyright @ All Rights Reserved