Om mig
Profilbild

Jag som driver Nordanda Yoga i Höör heter Ehlin Mellegård. Jag började intressera mig för yoga första gången år 2004. Det var då framförallt mitt spirituella sökande som ledde mig dit. Innan dess var dans en stor del av mitt liv och min kropp har alltid haft behov av att uppleva rörelse. I yogan hittade jag ett verktyg som förenade mina olika behov. Genom den fysiska aspekten i yogan kunde jag komma i kontakt med något som kändes större och djupare, vilket gav mig en djupare tillfredställelse i livet.

 

Under åren har jag upptäckt fler och fler pusselbitar inom yogan och jag tycker det är väldigt inspirerande att försöka pussla ihop dem. Jag har studerat naturmedicin i tre år och arbetar till viss del utifrån den elementära som jag studerat. I min naturmedicinska filosofi intar jag ett nordiskt perspektiv. Miljön vi har runt omkring oss tror jag påverkar oss väldigt mycket och jag hämtar mycket inspiration och kraft från naturen. Sedan har jag även 1,5 års studier av positiv psykologi och kognitiv neurovetenskap på högskolan. Där kom jag i kontakt med den vetenskapliga aspekten av välbefinnande och meditation och har insyn i vilka metoder som forskning har visat öka vårt välbefinnande.

 

Yogan försvann under en tid av mitt liv när jag upptäckte luftakrobatiken i Brasilien. Jag ägnade några dedikerade år åt att utveckla mig själv som trapetsartist. Så småningom landade jag i att det tog för mycket tid och träning för att hålla mig i den form jag befann mig i. Här väcktes mitt intresse för den fysiska och aktiva delen av yogan. Jag hittade tillbaks till yogan genom att börja praktisera en mer fysiskt krävande form av yoga.

2016 tog jag steget och bestämde mig för att en gå en yogalärarutbildning. Min utbildning gjorde jag på Raja Yoga i Lund inom vinyasa, hatha och restorative yoga. Vinyasa yoga erbjuder ett flöde som är här och nu som jag tycker väldigt mycket om. Det passar för människor som har behov av rörelse. Sedan älskar jag även att ta det lugnt och komma ner i djupare närvaro med mig själv och mitt inre. Detta når jag genom att praktisera en lugnare och mjukare form av yoga. Yogan är fantastisk på det sätt att den är så bred och kan och bör anpassas efter det behov man har.


Jag har hela tiden en längtan efter att fortsätta utvecklas. Därför har jag byggt på min kunskap under åren och gått modul 1 i yinyoga med Magdalena Mecweld. Sedan har jag fördjupat mig inom anatomi och fysiologi med Ulrica Norberg och även tagit en fördjupningskurs inom chakrasystemet med Ulrica.

 

Det som driver mig idag är mitt intresse för ökat välbefinnande i samhället. Yoga och naturmedicin är mina verktyg för att bidra till den ökningen. Yoga för mig är välmående på flera nivåer. Inte bara fysiskt, utan även på ett emotionellt, mentalt och spirituellt plan. Det önskar jag sprida och få andra att uppleva. Jag tror personligen att det är nödvändigt att fördjupa sin kunskap om vem man är, genom närvaro med kroppen och sinnet, för att öka välbefinnandet i samhället. Yoga erbjuder flera vägar för att nå detta.

Ta ett djupt andetag

och låt flödet visa vägen.

Ehlin Mellegård

Yogalärare