Yogakurser

NORDANDA YOGA

 

Här kan du välja mellan flera olika yogaklasser utifrån just ditt behov. Jag undervisar i allt från återhämtande och vilande positioner till utmanande och kraftfulla flöden. Välj den praktik som ditt hjärta längtar efter. Välkommen till ett andrum där du kan fylla dig själv med den energi du behöver för ökad harmoni i livet.

Yin Yoga

 

Längtar du efter stillhet, vila och återhämtning? Efter en paus i vardagen för att bara få landa i dig själv?


Hit kommer du för att rå om dig själv. Du kommer uppmuntras till att slappna av så mycket som möjligt och göra det skönt för dig i positionerna. Som hjälpmedel använder vi bolster och block för att stötta upp kroppen och främjar ett tillstånd där kroppen kan landa.


Vi vänder uppmärksamheten inåt och låter allt få vara precis som det är. Med hjälp av andetaget skapar du ett utrymme i tiden för ökad närvaro. Fokus ligger på den meditativa aspekten inom yoga. Du kommer guidas till att återkomma till medveten närvaro i kropp och sinne, det vi i ofta hör benämnas som mindfulness. Med ett nyfiket och utforskande sinne reser du in i dig själv för att se vad som faktiskt försiggår där på insidan av kroppen.

I positionerna kan vi sedan stanna i allt från 3-30 minuter.


Klasserna kommer varierande utgå från en mer klassisk form av yin yoga och att fokusera mer på vila och återhämtning. Här behövs ingen prestation. Du får istället lov att vila till lugn och behaglig bakgrundsmusik och till dina egna andetag.


Hatha Vinyasa Yoga

 

Är du en person som behöver rörelse för att finna in till ditt lugn? Som njuter av känslan av att aktivt arbeta med din fysiska kropp.


Här utgår vi från kreativa och härligt dynamiska flöden varvat med statiska positioner. Vi rör oss tillsammans med andetaget. Rörelse och andetag vävs samman som en förlängning av varandra. Det mjuka flödet tar dig in i ökad närvaro med kropp och sinne. På så vis skapar du ökad medvetenhet om ditt andetags kvalitet.


Andetaget är din återkommande vägvisare in i alla positioner.

Vi börjar lugnt liggandes eller sittandes. Sedan bygger vi upp mot en mer fysiskt aktiv sekvens. Här kan du förvänta dig mer utmanande positioner.


Fokus ligger på att flöda med andetaget och själva upplevelsen i stunden är viktigare än prestationen. Vi avslutar med sittandes och liggandes positioner och slutligen med en längre vila.

Jag erbjuder även privatlektioner för dig som känner att du vill få personlig vägledning. Du kanske behöver verktyg för att prestera bättre inom din idrottsgren eller verktyg för att bättre samla fokus inför en föreläsning. Kontakta mig via mail eller telefon så finner vi en lösning tillsammans som passar för just dig.

Alla mina yogakurser hålls på Villa Ekeliden, endast fem minuters promenad från tågstationen. Där är yogasalen på andra våningen med vacker utsikt över Tjurasjö.


Här undervisar även Ulrika i kundaliniyoga och gravidyoga. Du hittar henne på HoliBeYoga.

 

Adressen är Maglasätevägen 1 C, Höör